Michiel Broes

Elite zonder contract wielrenner bij VP Consulting-Zannata Cycling Team

Nieuws

31/05: Bierbeek

Michiel werd 5e in Bierbeek.


27/05: Maleizen

Michiel eindigde als 56e in Maleizen-Overijse.


21/05: Borsbeek

Een dag later in Borsbeek was er opnieuw een ontsnapping iets over halfweg wedstrijd met een 10-tal renners die later nog het gezelschap kregen van enkele achtervolgers. Michiel eindigde in het midden van het peloton op de 54e plaats.


20/05: Aberbode

Zondag reed in Averbode rond halfweg koers een groep weg van in totaal 24 renners. Daarachter ontstond nadien nog een achtervolgende groep, met Michiel. Zij kregen in de laatste ronde nog 15 gelosten van de kopgroep in het vizier, maar kwamen te kort. Zo eindigde Michiel als 26e.


15/05: Booischot

Gisteren reed Michiel in Booischot de hele wedstrijd voorop in een groep van 12 renners. De snelheid lag met ruim 45 km/h zeer hoog. Op het einde werd de groep uitgedund doordat het tempo opnieuw de hoogte inging toen het peloton naderde. Bij het ingaan van de laatste ronde reden Schoevaers, De Weerdt en Michiel weg. Bij dit trio konden nog 3 renners aansluiten. Maar toen Schoevaers en De Weerdt opnieuw demarreerden, konden ze wegblijven. Michiel behaalde de laatste podiumplaats.


12/05: Zandhoven

Michiel kwam vandaag ten val in Zandhoven. Toen hij terug kwam aansluiten in het peloton was er een kopgroep van 20 renners ontstaan die ging spurten voor de zege. Michiel kwam achteraan het peloton binnen op de 114e plaats.


10/05: GP Hauts de France

Michiel reed gisteren de GP des Hauts de France. In een spurt met een groep van 38 renners liep het op 300 meter van de streep mis. Michiel werd door een manoeuvre van een voorligger op het fietspad gedwongen dat achter geparkeerde auto's lag. Daardoor moest hij volledig vanuit stilstand terug de weg op. Hij eindigde uiteindelijk als 32e.


29/04: PK Galmaarden

Gisteren stond voor het 3e jaar op rij het PK in Galmaarden op het programma. Na 13 ronden over de Bosberg eindigde Michiel als 8e. Die 8e plaats was meteen ook goed voor een zilveren medaille bij de eliterenners zonder contract. Het goud ging naar Brent Clé, die als 4e over de streep kwam.


22/04: GP Affligem

Gisteren versplinterde het peloton volledig in de GP Affligem. Michiel kwam als 25e over de streep.


15/04: Boutersem

Gisteren werd in Boutersem een kopgroep van 8 renners net bijgebeend aan de eindstreep. Verschillende renners konden nog zeer nipt voorblijven, Michiel eindigde als 10e na een lekke band in de voorlaatste ronde.


08/04 + 13/04: Wieze + Zonderschot

Na een 34e plaats vorige zondag in Wieze en een 3e plaats gisterenavond in Zonderschot, staat Michiel morgen om 14.00 uur aan de start van de BVB in Boutersem.


04/04: Schoten

Vanmiddag in Schoten ontstond de definitieve vlucht in de 2e van in totaal 9 ronden. Michiel eindigde als 2e in de pelotonspurt na Verraes en werd zo 11e.


02/04: Nieuwkerken-Waas

Het duurde vanmiddag lang voordat er een echte afscheiding kwam in Nieuwkerken-Waas. Na lang wachten geraakte er dan toch een groep weg van 16 renners, die later werd aangedikt tot een 25-tal renners. Michiel probeerde samen met Prémont weg te geraken, zonder succes. Uiteindelijk konden 3 renners lichtjes voorop blijven. Michiel won daarachter de spurt voor plaats 4.


25/03: Sint-Truiden

Gisteren in Sint-Truiden reden 19 renners enkele ronden voor het einde weg en kregen snel een mooie voorsprong. Het peloton ging dus spurten voor de 20e plaats. Michiel nam niet deel aan de pelotonspurt en werd 89e.


24/03: Beerzel

4 renners bleven licht voorop in Beerzel vanmiddag. Het peloton ging dus spurten voor de 5e plaats. Michiel eindigde als 9e.


18/03: Zuidkempense Pijl

Michiel eindigde gisteren als 15e in de Zuidkempense Pijl. De wedstrijd werd door de kou met één ronde ingekort en eindigde op een massaspurt.


16/03: Handzame Challenge

Michiel eindigde gisteren als 12e in de Handzame Challenge na een chaotische wedstrijd. In de voorlaatste plaatselijke ronde was er een aanval van een groep. Michiel probeerde er met enkele anderen naartoe te rijden, zonder succes. Op een 2-tal kilometer kwam het in die kopgroep en het peloton tot zware valpartijen door een oliespoor. Michiel wist te ontsnappen aan de valpartijen en kwam als eerste van het peloton over de streep.


11/03: Betekom

Vanmiddag konden 5 renners na ongeveer 3/4e wedstrijd wegspringen uit het peloton in Betekom. Daaruit viel met Niels Merckx één renner weg door een lekke band. Het peloton ging spurten voor de 5e plaats. Michiel won die spurt.