Michiel Broes

Tweedejaars elite zonder contract wielrenner bij United Cycling Team

Nieuws

08/10: Boom

Michiel had in zijn laatste wedstrijd van het seizoen opnieuw last van fysieke ongemakken. Daardoor was de 20e plaats het hoogst haalbare.


05/10: Bornem

Michiel werd gisteren 2e in Bornem na de Nederlander Nick Van der Meer en voor ploegmaat Ross Lamb.


30/09: Stekene

Na ongeveer 1/3e wedstrijd reden 8 renners weg. Hun voorsprong zou oplopen tot meer dan 2 minuten. Michiel eindigde als 25e.


23/09: Tienen

Michiel probeerde vanmiddag in Tienen een aantal keer mee te springen in een tegenaanval, maar zonder succes. Zo kwam hij uiteindelijk in het peloton als 105e over de streep.


19/09: Nieuwerkerken-Aalst

Michiel eindigde vandaag als 59e in Nieuwerkerken.


17/09: Londerzeel

Gisteren eindigde Michiel als 7e in Londerzeel. In de laatste ronde kwam hij met 2 anderen aansluiten bij een kopgroep van een 15-tal renners die was ontstaan in de voorlaatste ronde.


10/09: Overijse-Eizer

Vanmiddag was er de wedstrijd in Eizer-Overijse. Daarin reed hij lange tijd met 8 voorop. Later kwamen er nog verschillende renners aansluiten waardoor we 17 renners kregen vooraan. Michiel kon niet meer reageren op de demarrages toen er in de voorlaatste ronde 4 renners wegreden. Hij eindigde als 9e.


09/09: Nieuwkerken-Waas

Gisteren reed Michiel in Nieuwkerken-Waas. In het begin probeerde hij een tegenaanval op gang te krijgen, zonder succes. Toen nadien de hemelsluizen open gingen, reed er nog een groepje van 3 weg. Michiel bleef in het peloton en eindigde als 66e in de buik van het peloton.


05/09: Bassevelde

Michiel reed vandaag in Bassevelde naar een knappe 5e plaats.


03/09: Meerhout

Het duurde lang voordat een groep van een 50-tal renners kon wegrijden, met Michiel. Drie renners konden de groep nipt voorblijven aan de streep. Ploegmaat Ross Lamb won, Michiel won de spurt voor de 4e plaats.


29/08: Tremelo

In het eerste halfuur ontstond gisteren een kopgroep van 6 renners in Tremelo. Ondanks het hoge tempo van die 6 kwam in de laatste ronde het peloton terug en kregen we dus een massaspurt. Michiel kwam als 9e over de streep.


28/08: Putte

In verschillende groepjes konden in Putte 13 renners wegrijden uit het peloton die gingen spurten voor de zege. Michiel eindigde als 3e.


26/08: Verrebroek

Gisteren stond Michiel aan de start in Verrebroek. Tijdens de eerste koershelft reed hij in een kopgroep van 4 renners die een maximale voorsprong kregen van 1'20". Nadat er 3 renners kwamen aansluiten raakte de verstandhouding zoek voorin waardoor de groep opnieuw werd ingelopen. Daarna was er een nieuwe poging. Een groepje kreeg 20" waarop Michiel in de tegenaanval ging met 4 anderen en vooraan kwamen aansluiten. In de spurt was hij de snelste en pakte zo zijn 3e overwinning van het seizoen.


22/08: Booischot

Michiel behaalde de 16e plaats in Booischot.


20/08: OLV Waver

Al vrij snel vertrok een groep van een 10-tal renners, met Michiel. Iets later zouden 5 renners komen aansluiten, ruim over halfweg wedstrijd kwam nog een groep van een 15-tal renners vooraan aansluiten. Daardoor werd de groep te groot en ontstonden er dus nieuwe aanvalspogingen. Michiel zat opnieuw in de goede groep en in de spurt eindigde hij als 3e.


15/08: Tielt-Winge

Gisteren eindigde de wedstrijd in Tielt-Winge op een massaspurt. In de eerste helft van de wedstrijd was er een kopgroep van 7 renners. Toen die gegrepen werd, reden er opnieuw enkele renners weg. In totaal gingen zo 13 renners de slotronde in. Maar op het einde kwam dus alles opnieuw samen. In de spurt eindigde Michiel als 7e.


13/08: BK Stabroek

Kort na de start reden gisteren 12 renners weg op het BK in Stabroek. Michiel kreeg ondertussen al voor een eerste keer af te rekenen met een lekke band. In de finale kon een groep van 16 wegrijden, met Michiel erbij. In de laatste ronde moest hij de groep laten rijden na een nieuwe lekke band. Daardoor eindigde hij als 85e.


31/07: Putte

Michiel reed gisteren tussen de profs het natour criterium in Putte. Het criterium werd gewonnen door Bauke Mollema voor Pieter Vanspeybroeck en Zdenek Stybar. Michiel kwam als 9e over de streep.


30/07: Rillaar RVVB rit 5

Al in het eerste half uur van de laatste rit kwam de beslissende vlucht tot stand, met Michiel. De maximale voorsprong van deze groep bedroeg meer dan 3 minuten maar zou uiteindelijk krimpen tot 45 seconden aan de streep. Robin Mertens won de rit. In een millimeterspurt met 3 renners wist Michiel nog de 2e plaats te behalen voor ex-ploegmaat Rutger Wouters en huidig ploegmaat Dries Verstrepen.
In het eindklassement eindigt Michiel als 19e met een achterstand van 1'32" op eindwinnaar Mathijs Paasschens. In het puntenklassement behaalde hij de 16e plaats met 12 punten en in het regionale klassement eindigt Michiel als 3e.


29/07: Landen RVVB rit 4

Een grote kopgroep kon vandaag een voorsprong bij mekaar fietsen van maximaal 2'30". Maar op 3 km van de streep kwam alles opnieuw samen en dus werd het een massaspurt, waarin Michiel als 18e zou eindigen.
In de stand staat hij nu 26e op 1'57" en in het klassement voor beste regionale renner staat hij 4e.


28/07: Leefdaal RVVB rit 3

Vandaag stond de 3e rit in Leefdaal op het programma. In deze rit bleven 6 renners voorop met een voorsprong van 20". Michiel eindigde als 19e en was daarmee ook 2e beste Brabander in de daguitslag. In de tussenstand staat hij nu op de 29e plaats met een achterstand van 1'57". In het regionaal klassement is hij 4e.


27/07: Leefdaal tijdrit RVVB rit 2

Gisteren werd Michiel 28e op 56" in de avondtijdrit van de Ronde van Vlaams-Brabant in Leefdaal.

Tussenstand: 31e (op 1'57")
Tussenstand regionaal: 4e


26/07: Hakendover RVVB rit 1

Michiel ging vandaag rond halfweg wedstrijd in de tegenaanval, maar die draaide op niets uit. Hij eindigde in de voorwacht van het peloton op de 26e plaats. Dat is meteen ook zijn plaats in de eerste tussenstand met een achterstand van 1'41". In het klassement voor beste regionale renner staat hij 6e.
Morgen zal Michiel om 19.19 uur van start gaan voor zijn tijdrit van 9 km.


20/07: Ninove

Vorige donderdag stond Michiel aan de start van de Grote Prijs Beeckman - De Caluwé in Ninove met een internationaal deelnemersveld. Iets voor halfweg wedstrijd sprong Michiel mee in een groep van 25 renners. Maar een 30-tal km verder werden ze opnieuw gegrepen waarna er een serieuze regenbui losbarstte. Door de vele bochten na de aankomstlijn kwam het door de natte wegen tot enkele valpartijen waardoor er een schifting kwam in het peloton. Niet veel later konden 7 renners zich afscheiden en zij bleven voorop. Michiel eindigde als 7e in zijn groep, goed voor een 14e plaats in de uitslag.
Vanaf woensdag staat Michiel aan de start van de Ronde van Vlaams-Brabant.


11/07: Keerbergen

Michiel reed gisteren opnieuw voor eigen volk in Keerbergen. Het duurde tot ruim halfweg wedstrijd voordat de definitieve vlucht van 19 renners tot stand kwam. Naast Michiel zaten met Tom Verhaegen en Dries Lehaen nog 2 ploegmaats mee in de groep. De voorsprong liep al snel op tot een minuut, maar werd in de finale opnieuw gereduceerd tot een halve minuut. Het werd dus een spurt met de kopgroep. 4 renners konden zich daaruit nog lichtjes afscheiden. Michiel won kort daarachter de spurt voor de 5e plaats.


09/07: Rozebeke

Michiel stond aan de start in Rozebeke. Het parcours was geen meter vlak en de aankomst lag boven op een helling. Al snel scheurde het waardoor een 30-tal renners konden wegrijden. Daaruit ontsnapten 4 renners die lange tijd voorop reden maar op 3 ronden van het einde kwam de rest er opnieuw bij. Toen was er een aanval van de Albanees Ylber Sefa en ploegmaat Lennert Teugels. Tijdens de laatste beklimming van de Rekelenberg demarreerde Mathias Van Gompel. Michiel schoof mee samen met de Colombiaan Alvaro Hodeg. Ze konden net niet aansluiten bij de koplopers. Sefa won, Michiel kwam tot aan het wiel van Teugels waardoor hij als 3e eindigde vandaag. Michiel kreeg vandaag ook af te rekenen met een lekke band.


07/07: GP Sint-Niklaas

Gisteren werd na ongeveer 100 km de eerste grote ontsnapping opnieuw gegrepen tijdens de GP Stad Sint-Niklaas. Kort daarna was er een nieuwe aanval, met Michiel. Maar ook deze groep werd uiteindelijk opnieuw gegrepen en de wedstrijd eindigde zo op een massaspurt. Michiel kwam als 48e over de streep.


02/07: BK TTT Borlo

Michiel eindigde zondag samen met zijn ploegmaats als 5e op het BK ploegentijdrit in Borlo. Ze haalden een tijd van 58'23"980, goed voor een gemiddelde van 46,23 km/h. Ze waren de 3e Topcompetitie-ploeg.


01/07: Omloop HNB

Michiel eindigde vandaag achteraan het peloton als 70e in de Omloop Het Nieuwsblad. Deze editie kwam vrij laat op gang, pas in de plaatselijke ronden kwam er een beslissende aanval. Slechts de helft van het aantal starters reed de wedstrijd uit.


25/06: Oplinter-Tienen

Michiel werd gisteren 3e in Oplinter-Tienen in een sprint met 4.


21/06: Keerbergen

Gisteren reed Michiel voor eigen volk in Keerbergen. Ondanks verschillende aanvalspogingen in het begin kwam de eerste duidelijke afscheiding er pas rond halfweg koers. 2 renners reden weg. Het peloton brak daarna in verschillende stukken. In de eerste groep zagen we Michiel opnieuw aanvallend rijden en dat loonde. De groep van 21 renners kwam aansluiten en ging strijden voor de zege. Vier renners konden nog wegrijden uit de groep en kwamen één voor één over de streep. In de spurt voor plaats 5 moest Michiel nog 3 renners voorlaten waardoor hij als 8e over de streep kwam.


15/06: Bierbeek

Donderdagavond reed Michiel in Bierbeek. Vanaf ronde 1 reed hij in een kopgroep van 10 renners met een voorsprong van ongeveer 40 seconden. Enkele ronden later kwamen er nog eens 10 anderen aansluiten. Doordat hij zelf even onoplettend was, konden er 7 renners wegrijden op 5 ronden van het einde. Hij reageerde daarna nog wel maar bleef tot op 50 meter hangen van de leiders. Direct nadat hij werd ingelopen reden er opnieuw enkele renners weg die wel konden aansluiten vooraan. Vooraan viel er nog een renner weg waardoor Michiel spurtte voor plaats 9, waar hij ook zou eindigen.


08/06: Begijnendijk

Gisteren pakte Michiel zijn 2e seizoenszege in Begijnendijk. Hij reed een groot deel van de wedstrijden voorop met in totaal een groep van 19 renners. Aangezien de voorsprong nooit werd vermeld bleven ze aan een goed tempo ronddraaien. Op 3 ronden van de finish begonnen vooraan de demarrages. Op anderhalve ronde van het einde konden 6 renners zich afscheuren, waaronder Michiel. Op 3 km van de streep was er een aanval van Pieter Jacobs. Michiel twijfelde niet en ging erachteraan. Even later kwam ook veldrijder Vincent Baestaens nog aansluiten. Ieder deed daarna nog 1 stevige kopbeurt en in de spurt klopte Michiel de 2 ex-profs. Voor Michiel een opsteker na een periode waarin het wat minder goed ging en bijna 3 maanden na zijn vorige overwinning in het begin van het seizoen in Betekom.


05/06: Liedekerkse Pijl

Michiel reed vandaag 80 km in de aanval in de Liedekerkse Pijl. In eerste instantie was dat in een kopgroep van 7 renners waarbij kort daarna 13 anderen kwamen aansluiten. Later in de wedstrijd kwamen er nog 2 duo's aansluiten met in totaal ook 2 ploegmaats (Fabio Sinoy en Lennert Teugels). Daardoor was er uiteindelijk een kopgroep van 24 renners. Bij de voorlaatste passage op de Puttenberg waren er verschillende demarrages waarop Michiel geen antwoord meer had. Hij finishte zo als 16e.


04/06: Sinksenkoers Averbode

Michiel eindigde vanmiddag als 44e in de Sinksenkoers in Averbode. Twee groepen konden wegrijden uit het peloton en voorop blijven.


30/05: Booischot

In verschillende fases ontstond een kopgroep van een 25-tal renners gisteren in Booischot. Zij gingen strijden voor de zege. Michiel eindigde als 9e. 


28/05: Laarne

Michiel eindigde gisteren als 11e in de GP Etienne De Wilde in Laarne. Hij zat de hele wedstrijd in een kopgroep van ongeveer 30 renners. In de laatste ronde ontsnapten daar eerst 2 duo's uit en daarna nog eens 4 renners. Michiel probeerde er nog achter t rijden maar kwam tot op 100 meter. Aan de finish kwamen er nog net 2 renners over hem.


25/05: Tienen

Michiel eindigde vandaag als 35e in Tienen. In totaal konden 15 renners het peloton voorblijven. De winst was voor ploegmaat Adam Lewis.


21/05: Hoeleden

Na een aantal ronden ontstond er een kopgroep van 14 renners in Hoeleden, waaronder Michiel. Zij konden uit de greep van het peloton blijven. In de laatste ronde ontsnapte Milan Menten nog en won zo de wedstrijd met enkele seconden op de anderen in de kopgroep. In een milimeterspurt was Nick De Weerdt net sneller dan Michiel.


17/05: Puivelde-Belsele

Michiel eindigde vandaag in het peloton op de 47e plaats in Puivelde Koerse, een profwedstrijd die werd gewonnen door Lawrence Naesen. 16 renners bleven voorop, het peloton eindigde op 2'56".


14/05: GP Criquielion

Michiel reed zondag de GP Criquielion. Hij zat echter te ver toen het begon te scheuren. Ondanks pogingen van o.a. Home Solution en ook Michiel zelf, konden ze terugkeren tot op 40" van de anderen, maar dichter kwamen ze niet. Daarvoor was er te weinig steun van de anderen. Michiel kwam achteraan de groep als 88e over de streep.


07/05: Helchteren

Michiel werd gisteren 21e in de Trofee Maarten Wynants, een profkoers in Houthalen-Helchteren. Na enkele ronden ontstond in verschillende fases een kopgroep van in totaal 18 renners. Hiervan zouden in totaal 13 renners voorop kunnen blijven. Het peloton, dat dus spurtte voor plaats 14, eindigde 45" na winnaar Jérôme Baugnies.


04/05: Kortenaken

169 renners stonden gisteren aan de start in Kortenaken. Op het einde van de 1e ronden reed er een groep van 15 renners weg, waaronder Michiel. Zij konden een halve wedstrijd voorop blijven en kregen een voorsprong van maximaal 35". Vanaf toen geraakte er niemand meer weg. Tot Boris Dron bij het ingaan van de laatste ronde probeerde en alleen voorop kon blijven. Daarachter werd gespurt voor de 2e plaats. Michiel ging van ver aan omdat hij ruimte kreeg in de chaotische spurt. Enkele renners kwamen er nog over waardoor hij als 10e over de streep kwam.


30/04: PK Galmaarden

Michiel had vandaag geen al te best gevoel tijdens het PK in Galmaarden. Toch kon hij zich handhaven in een fel uitgedund peloton en in de laatste ronde maakte hij nog kans op een podiumplek bij de eliterenners zonder contract. Hij eindigde uiteindelijk als 11e in de totale ranking en 4e eliterenner zonder contract. De titel ging naar ploegmaat Lennert Teugels.


23/04: GP Affligem

Zondag reed Michiel de GP Affligem. In het begin probeerde hij mee te gaan met een vroege vlucht, maar hij miste die net. Elf renners reden een groot deel van de wedstrijd op kop. In eerste instantie was er geen enkele ploeg die de achtervolging leidde. Toen de voorsprong was opgelopen tot 1'15" zette United CT zich op kop en werd het verschil op een ronde tijd terug gebracht tot 20". Daarna kwaen ook Prorace en Van Eyck Sport meehelpen en werd het gat gedicht. Michiel spurtte in de gevaarlijke aankomstzone niet mee en eindigde als 72e.


17/04: Nieuwkerken Waas

Michiel reed vandaag naar de 2e plaats in Nieuwkerken Waas. Door de vele smalle wegen met zijwind werd het peloton fel uitgedund. Daardoor scheurde het en konden 25 renners wegreden. Op 3 ronden van het einde reden er 4 renners weg. Michiel kon samen met 3 anderen een ronde later nog aansluiten. Het werd dus een spurt met 8 renners. Michiel probeerde op de verrassing te spelen door als eerste aan te zetten maar Glenn Rotty was sneller en won. 


15/04: Driebergenprijs Stasegem

Michiel behaalde gisteren de 24e plaats in de Driebergenprijs in Stasegem. Hij eindigde in het peloton op 28" van de winnaar. 6 renners konden het peloton voorblijven.


02/04: Triptyque Monts et Châteaux

Vanaf vrijdag stond Michiel aan de start van de Triptyque Monts et Chateaux. In de eerste rit, die eindigde in een massaspurt, eindigde Michiel als 16e. Door de bonificatieseconden stond hij daardoor 19e in de tussenstand op 12".
De tweede rit werd even geneutraliseerd door een zware valpartij van bijna de helft van het peloton. Op het einde konden er nog 19 renners wegrijden. Michiel werd 27e op 13". In het klassement werd hij 25e op 31".
De tijdrit op zondagochtend was 10,3 km lang en werd Michiel fataal wat het klassement betrof. Hij eindigde als 77e op 1'18" waardoor hij in het klassement wegzakte naar de 57e plaats op 1'44".
De korte rit van zondagmiddag eindigde opnieuw in een massaspurt. Michiel eindigde halfweg het peloton op de 42e plaats. In de eindstand eindigt Michiel als 51e op 1'44" van eindwinnaar Jasper Philipsen.


26/03: Sint-Truiden

Michiel reed in het begin samen met een 20-tal anderen weg. Enkele renners zouden door lekke banden moeten lossen vooraan zodat er nog 15 renners overbleven. In de voorlaatste ronde kwam er een aanval van de Nederlander Piotr Havik, die de wedstrijd won. Daarachter kwam nog een achtervolgende groep aansluiten zodat er een ruime groep zou gaan spurten voor de 2e plaats. Michiel eindigde als 6e.


25/03: Beerzel (Putte)

Michiel kon samen met enkele andere renners op het einde nog aansluiten bij de kopgroep die ging strijden voor de zege in Beerzel. In de spurt raakte hij echter wat ingesloten waardoor hij als 13e over de streep kwam.


19/03: Zuidkempense Pijl

Michiel was gisteren mee in de eerste waaier in de Zuidkempense Pijl, toen hij door één van de gestrooide duimspijkers reed op de plaatselijke ronde. Later kon hij met een tweede waaier nog wel opnieuw aansluiten bij de eerste waaier, waaruit ondertussen opnieuw een 20-tal renners ontsnapt waren. Een tegenaanval nadien werd terug gegrepen. Michiel kwam uiteindelijk als 27e over de streep.


12/03: Betekom

Op enkele ronden van het einde konden gisteren een 25-tal renners wegrijden uit het peloton in Betekom, waaronder Michiel. Zij kregen later nog gezelschap van enkele tegenaanvallers waardoor een kopgroep van 33 renners ging spurten voor de zege. Michiel maakte het in die spurt af en pakte zo zijn eerste zege van het nieuwe wielerjaar.


05/03: Brussel-Zepperen

Michiel moest vandaag door en wind fietsen in Brussel-Zepperen. Na ongeveer 60 km stapte hij, door de extreme omstandigheden, uit de wedstrijd.


26/02: Brustem Sint-Truiden

Michiel zat eerst mee in een grote groep voor een tegenaanval op een kopgroep van een 10-tal leiders. Later zat hij niet mee in de beslissende tegenaanval en eindigde zo 25e in zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in Brustem.