Michiel Broes

Derdejaars elite zonder contract wielrenner bij VP Consulting-Zannata Cycling Team

Nieuws

15/04: Boutersem

Gisteren werd in Boutersem een kopgroep van 8 renners net bijgebeend aan de eindstreep. Verschillende renners konden nog zeer nipt voorblijven, Michiel eindigde als 10e na een lekke band in de voorlaatste ronde.


08/04 + 13/04: Wieze + Zonderschot

Na een 34e plaats vorige zondag in Wieze en een 3e plaats gisterenavond in Zonderschot, staat Michiel morgen om 14.00 uur aan de start van de BVB in Boutersem.


04/04: Schoten

Vanmiddag in Schoten ontstond de definitieve vlucht in de 2e van in totaal 9 ronden. Michiel eindigde als 2e in de pelotonspurt na Verraes en werd zo 11e.


02/04: Nieuwkerken-Waas

Het duurde vanmiddag lang voordat er een echte afscheiding kwam in Nieuwkerken-Waas. Na lang wachten geraakte er dan toch een groep weg van 16 renners, die later werd aangedikt tot een 25-tal renners. Michiel probeerde samen met Prémont weg te geraken, zonder succes. Uiteindelijk konden 3 renners lichtjes voorop blijven. Michiel won daarachter de spurt voor plaats 4.


25/03: Sint-Truiden

Gisteren in Sint-Truiden reden 19 renners enkele ronden voor het einde weg en kregen snel een mooie voorsprong. Het peloton ging dus spurten voor de 20e plaats. Michiel nam niet deel aan de pelotonspurt en werd 89e.


24/03: Beerzel

4 renners bleven licht voorop in Beerzel vanmiddag. Het peloton ging dus spurten voor de 5e plaats. Michiel eindigde als 9e.


18/03: Zuidkempense Pijl

Michiel eindigde gisteren als 15e in de Zuidkempense Pijl. De wedstrijd werd door de kou met één ronde ingekort en eindigde op een massaspurt.


16/03: Handzame Challenge

Michiel eindigde gisteren als 12e in de Handzame Challenge na een chaotische wedstrijd. In de voorlaatste plaatselijke ronde was er een aanval van een groep. Michiel probeerde er met enkele anderen naartoe te rijden, zonder succes. Op een 2-tal kilometer kwam het in die kopgroep en het peloton tot zware valpartijen door een oliespoor. Michiel wist te ontsnappen aan de valpartijen en kwam als eerste van het peloton over de streep.


11/03: Betekom

Vanmiddag konden 5 renners na ongeveer 3/4e wedstrijd wegspringen uit het peloton in Betekom. Daaruit viel met Niels Merckx één renner weg door een lekke band. Het peloton ging spurten voor de 5e plaats. Michiel won die spurt.